Skip to content

Helsingin kirjamessut

28.10.2011

Käväisin tänään Helsingin kirjamessuilla. Kokemus oli mielenkiintoinen, vaikkakin täysin erilainen kuin aiemmat.  Erityisesti lyhyytensä takia: messuilu kesti kertakaikkiaan puolisentoista tuntia puolentoista päivän sijaan.

Kuka olisikaan voinut etukäteen arvata, että 1,5-vuotiaan kanssa messuilu ei keskitykään kiinnostavan ohjelman seuraamiseen, ihanien kirjapinojen tutkimiseen tai kirjoista lätisemiseen? Joku realisti varmaan. Tai kokenut lapsiperheellinen. Messuajastakin meni ainakin puoli tuntia lapsen viihdyttämiseen, jahtaamiseen tai muuhun huoltotoimenpiteeseen.

Syöttäminen sentään onnistui kunnialla ja vieläpä lennossa. Ihan ensiksi haluaisinkin kiittää banaaneja sekä rusinarasioiden ja porkkanasnacksien keksijöitä. Ja toisekseen lapseni mummia, joka ansiokkaasti houkutti lapsen Teoksen osaston antiikkisoffalle Remingtonia näpeltämään.

Ja ennen kaikkea haluaisin kiittää niitä ensi vuoden näytteilleasettajia, joiden osastoilla on joko a) kirjat pultattu kiinni lattiaan tai alahyllyyn, b) nosteltu kaikki kirjat pöytätasoille, c) jätetty ylimääräiset kirjat sievästi laatikoihin tai d) hommattu pikkupilttejä varten jotain viihdyttävää, mutta kirjallisuutta tuhoamatonta. Esimerkiksi ilmapallot, vappuviirit, antiikki-Remingtonit tai vastaavat toimivat erinomaisesti, värikynät yllättävän huonosti. Lastenkirjat kannattaa yllättävää kyllä myös sijoittaa vesirajaa ylemmäs.

Mutta onhan tämä nyt kuitenkin siinä mielessä ilahduttava kokemus, että kasvatus on selvästikin poikinut hedelmää ja jälkikasvuni on innolla lukemassa kaikkea, mikä käsiinsä saa. Ja koska ei tullut hankittua yhtään uutta luettavaa, saatan saada nykyisen kirjapinoni selvitettyä ennen joululahjakirjojen kasautumista.

Apropos, mitähän sitä toivoisi joulukirjaksi?

 

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: